به گزارش مشرق، مهرداد جمال ارونقی گفت: با توجه به اتمام تاریخ مصوبه دولت درخصوص ترخیص درصدی کالاهای اساسی،از ابتدای سال جاری هیچ ترخیص قابل توجهی در خصوص کالاهای اساسی نداشتیم و این چالش باعث شد متاسفانه 6.5 میلیون تن، کالای اساسی در بنادر و گمرکات کشور موجود باشد و ممکن است که در داخل کشور نیز با کمبود کالا رو به رو شویم.
وی افزود: متاسفانه با وجود تسهیلاتی که وجود دارد باز هم نتوانسته ایم این کالاها را ترخیص کنیم. با این اوصاف اگر رسوب کالای موجود در بنادر را در نظر بگیریم عملا میتوان گفت که کسری و کمبود کالا در داخل نخواهیم داشت اما این موضوع منوط به ترخیص کالای موجود در بنادر است.
بعضی از کالاهای اساسی که ارز ترجیحی دریافت میکنند تا زمانی که تخصیص و تامین ارز از سوی بانک مرکزی انجام نشود یا این ارز منتقل نشود عملا صاحب کالا برای گمرک مشخص نیست و امکان ترخیص وجود ندارد.
قسمت دوم چالش این است که کالاهایی که به صورت اعتباری به بنادر و گمرکات رسیده، یعنی هنوز پولی جابجا نشده و ارزی هم تامین نشده اما صاحب کالا کالای خودش را با اعتبار خودش وارد کرده و به بنادر و گمرکات کشور رسانده، میخواهد کالا را ترخیص کند اما کد رهگیری بانک را ندارد و گمرک باید به نحوی کمک بکند که لااقل کالای مذکور درصدی ترخیص بشود. این درحالی است که با پایان یافتن مجوز قبلی دولت و عدم ابلاغ مجوز جدید، ترخیص درصدی در خصوص کالاهای اساسی متاسفانه نداشتیم.
این مقام مسئول در خاتمه گفت: البته باید تاکید کرد در این خصوص مصوبه داشتیم اما ابلاغ نشده بود، از ابتدای سال این مصوبه به ما ابلاغ نشد و در تاریخ 1400/2/29 به گمرک ایران ابلاغ شد و ما تازه از هفته قبل، یعنی از ابتدای این هفته مصوبه مذکور را اجرا میکنیم.